Kiekens

Toonaangevend in industriële afzuiging

Kiekens is al jaren toonaangevend en trendsettend in totaaloplossingen voor industriële afzuiging. Het Nederlandse bedrijf biedt professionele, goed doordachte producten voor ventilatie, stofafzuiging, stoffiltratie en ontstoffing die hun toegevoegde waarde dagelijks in de praktijk bewijzen. Frencken Handel en Service heeft ruime ervaring in oplossingen voor industriële afzuiging en ventilatie. Al 50 jaar vertolken we naar volle tevredenheid de rol van Kiekens dealer voor Zuid-Nederland. In dit artikel leggen we graag uit waarom Kiekens en Frencken zo’n sterk duo vormen.

Oerdegelijk plaatstaal, lange levensduur

Industriële afzuiging vormt in veel bedrijfsprocessen de achilleshiel. Zowel Kiekens als Frencken weten hoe belangrijk continuïteit en bedrijfszekerheid zijn. Stilstand veroorzaakt vaak een grote kostenpost. Alle Kiekens producten zijn vervaardigd uit robuust plaatstaal, uiteenlopend van 1,5 millimeter tot 3 á 4 millimeter dikte. De plaatstalen constructies zijn oerdegelijk, kunnen tegen een stootje en zijn verzekerd van een lange levensduur. Treedt er desondanks een kink in de kabel op? Geen man overboord. De onderdelen of hulpstukken van apparaten en systemen zijn 10 – 20 jaar na de aanschaf nog steeds verkrijgbaar.

Maatwerkoplossingen voor diverse branches

Met een grote variatie aan producten is Kiekens een betrouwbare speler in tal van branches. Van voedingsmiddelenindustrie tot (petro)chemische industrie en van farmaceutische industrie tot metaalindustrie. In sommige gevallen voldoet een standaardoplossing. Meestal vragen productieprocessen om een op maat gesneden oplossing voor ventilatie, stofafzuiging, stoffiltratie of ontstoffing. Graag leggen we ons oor te luister om te luisteren naar uw specifieke wensen voor industriële afzuiging. In eendrachtige samenwerking met Kiekens verstaat Frencken de kunst om een totaaloplossing te ontwerpen en turnkey op te leveren. De korte levertijden spreken hierbij direct tot de verbeelding.

Modulaire opbouw

In de maatwerkoplossingen voor ventilatie en industriële afzuiging zijn Frencken en Kiekens niet aan standaarden gebonden. De grootste kracht van alle apparaten en systemen schuilt in de modulaire opbouw. Elke oplossing vormt een bouwpakket, dat samengesteld is uit diverse onderdelen en hulpstukken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zuigunits, motorkoppen, frames, filters, stofbakken, draaisluizen en trechters. Op basis van uw specifieke wensen ontwerpen we zo een unieke oplossing voor industriële afzuiging of ventilatie. Heeft u graag een systeem of apparaat in uw huisstijlkleuren? Alle onderdelen kunnen we laten opspuiten in de gewenste RAL-kleuren.

Wereldspeler met Nederlandse roots

In ruim honderd jaar heeft het Nederlandse bedrijf wereldwijd een uitstekende naam opgebouwd door de combinatie van specifieke vakkennis, jarenlange ervaring, innovatie en enorme toewijding. Deze unieke combinatie is niet alleen een waarborg voor state-of-the-art ventilatoren en systemen voor stofafzuiging. In co-creatie zorgen Kiekens en Frencken ook voor een continue doorgang van productieprocessen, langdurige relaties met opdrachtgevers en service van de bovenste plank.

Service en preventief onderhoud

Industriële bedrijven proberen zich vanzelfsprekend te wapenen tegen onverwachte storingen. Als ontstoffingssystemen of ventilatoren stilvallen, is kostbaar productieverlies vaak het gevolg. Met preventief onderhoud beperkt u de kans op storingen tot een minimum en geeft u bovendien een positieve impuls aan de levensduur apparaten en systemen. Ook voorkomt u zo de emissie van hinderlijke of schadelijke stof-, rook- of neveldeeltjes. Preventief onderhoud brengt ook mogelijke defecten in een vroegtijdig stadium aan het licht. Zo bespaart u uiteindelijk ook op de kosten. Frencken beschikt over een team van ervaren, goed opgeleide servicemonteurs dat zich graag bekommert om onderhoud, reparatie en keuring van uw systemen voor ventilatie, stofafzuiging, stoffiltratie en ontstoffing.

© Copyright Frencken Handel & Service | Kwaaijongens, rebels in oplossingen