Onderhoudscontracten op maat voor mobiele compressoren

Als het kwik in de thermometer stijgt, is de kans groot dat uw mobiele compressor extra uren gaan draaien. Is uw mobiele mannetjesputter gebruiksklaar voor deze extra belasting? Als leverancier van mobiele compressoren van het toonaangevende merk Atlas Copco hamert Frencken Handel en Service op het belang van professionele onderhoudscontracten. Met periodieke onderhoudsbeurten en een jaarlijkse keuring blijft uw mobiele compressor in topconditie, verlengt u de levensduur aanzienlijk en voorkomt u dure, onnodige reparaties. Een deel van het onderhoud kunt u ook zelf ter hand nemen. Graag zetten we een aantal zomertips voor mobiele compressoren op een rij.

Tips voor onderhoud mobiele compressoren

Met onderstaande 6 tips maakt u uw mobiele compressor gebruiksklaar voor het zomerseizoen.

  1. Reinig de machine: gebruik voor de koelers en radiateurs bij voorkeur water en een reinigingsmiddel.
  2. Houd koelvloeistoffen op peil: controleer regelmatig de kwaliteit én de hoeveelheid.
  3. Vervang de luchtfilters: vóór de start van het zomerseizoen.
  4. Vervang de oliefilters: bij hogere temperaturen gaat de oliekwaliteit achteruit en blijft er aanslag achter in het filter.
  5. Ververs de olie voordat het warm wordt: gebruik olie die geschikt is voor hoge temperaturen.
  6. Hanteer het juiste oliepeil: voorkom over- of ondervulling.
  7. Controleer apparatuur op obstakels: doeken, boeken of gereedschappen belemmeren de luchtstroom.

Storingen beperken

Als u via Frencken een mobiele compressor van Atlas Copco koopt, geldt in eerste instantie natuurlijk de standaard fabrieksgarantie. Treedt er binnen de garantietermijn een storing op, dan kunt u aankloppen bij onze service- en onderhoudsmonteurs adequaat. Als u een mobiele compressor intensiever gebruikt, dan heeft u waarschijnlijk vaker last van storingen. Ook als de garantietermijn verstreken is. Uiteraard wilt u de kans op deze storingen beperken. Kies voor de combinatie professioneel onderhoud en een jaarlijkse keuring. Zo wapent u zich preventief tegen storingen en heeft u veel langer plezier van uw mobiele compressor. 

Standaardcontracten en maatwerkcontracten

Bij Frencken heeft u voor uw mobiele compressor de keuze uit 2 onderhoudscontracten: standaardcontracten en onderhoudscontracten op maat. Bij het standaardcontract, schakelt u onze service- en onderhoudsdienst op afroep in. Bij de maatwerkcontracten nemen we u de zorg voor de onderhoudsbeurten, de reparaties en de periodieke keuringen uit handen. Is uw mobiele compressor aan de beurt voor een onderhoudsbeurt of keuring, dan krijgt u van ons bericht. Ook de verplichte BMWT-keuring is bij onze gecertificeerde keurmeesters in vertrouwde handen. Op basis van het type compressor en het aantal draaiuren stellen we de voorwaarden en de specificaties vast. Vervolgens betaalt u een fixed price voor de onderhouds- en servicebeurten die Frencken uitvoert.

Afspraak maken voor onderhoudscontract voor heftrucks?

Frencken heeft een eigen servicedienst in huis, die samengesteld is uit ervaren onderhouds- en servicemonteurs. Onderhoud, reparatie of revisie van uw mobiele compressor vindt in onze werkplaats in Eindhoven op of locatie plaats. Onze werkwijze is snel, accuraat en vakkundig. Heeft u interesse in een onderhoudscontract voor mobiele compressoren of wilt u meer informatie hebben over de inhoud en de maandelijkse kosten? Bel (040) 251 73 99 of vul het contactformulier in om een afspraak te maken.