Afzuigtafel met natwasser als oplossing voor slijpstof

Al meer dan tachtig jaar is Van Schijndel Metaal uit Dongen toonaangevend in de bewerking van dunne platen in staal, RVS en aluminium. Ze zijn gespecialiseerd in vrijwel elke vorm van plaatbewerking en als assemblagebedrijf in staat om complete eindproducten te leveren. Veel van onze klanten beschouwen Van Schijndel Metaal als een verlengstuk van hun bedrijf.

Last van slijpstof

Tijdens de bewerking wordt er geslepen/geschuurd aan de diverse onderdelen. Door het brede scala aan processen en bewerkingen, is er een filteroplossing nodig welke geschikt is voor diverse metalen. Bij deze productieprocessen komt slijpstof vrij. Elk slijpstof probleem vraagt om een specifieke oplossing. Voor dit probleem is een industriële afzuiging nodig. Wij hebben het vertrouwen gekregen om Van Schijndel Metaal te adviseren. Ons servicegerichte team van vakmensen maakt ons tot een betrouwbare partner. Op dat vertrouwen zijn wij trots!

Afzuigtafel met natwasser is de oplossing

Samen hebben we gekeken naar een praktische oplossing voor slijpstof (filteroplossing) die geschikt is voor diverse metalen. Als platform voor de bewerking wordt gebruik gemaakt van een Draftmax Eco afzuigtafel welke voorzien is van een onder- en achterafzuiging. De werking van de afzuigtafel wordt geoptimaliseerd door plaatsing van zijwanden. Om het formaat van het te bewerken onderdeel niet te beperken, is het mogelijk om de wanden weg te draaien.

Gezien het bewerken van verschillende metaalsoorten bestaat de kans dat de verschillende metalen met elkaar gaan reageren/broeien in de stof opvangbak. Om dit uit te sluiten is er gekozen voor een natwasser (natfilter).

Door de plaatsing van 2 stuks Draftmax Eco afzuigtafels, welke middels een leidingsysteem op een natwasser zijn aangesloten, kunnen de werkzaamheden veilig en ergonomisch uitgevoerd worden.