Mobiele dieselcompressoren voor Enexis netbeheer

Voor Enexis netbeheer hebben we twee nieuwe Atlas Copco mobiele dieselcompressoren voor perslucht mogen leveren. Doordat wij al jarenlang samenwerken met Atlas Copco kunnen we producten leveren die helemaal naar wens gemaakt zijn. We namen de wensen van Enexis netbeheer zorgvuldig met ze door en adviseerde welke eisen en eigenschappen van belang waren voor de nieuwe compressoren.

Atlas Copco U110-PACE

De mobiele dieselcompressoren voor perslucht uit de U-serie zijn met name ontwikkeld om gemakkelijk op of in te kunnen bouwen. Na de lancering van de XAS 8-serie compressoren bleek dat men bij het op- of inbouwen tegen veel meer problemen aanliep dan bij zijn voorganger, de XAS 7-serie. Deze had namelijk een geringere en gunstigere maatvoering. Echter met een goed bedacht concept hebben we met deze U-serie een compressor welke probleemloos op een open laadbak of aanhanger gebouwd kan worden.

Het plaatmateriaal is namelijk van Zicor en twee lagen poedercoating voorzien en kan daardoor perfect tegen de Nederlandse weersomstandigheden. Ook het inbouwen in een vrachtwagen, bestelbus of gesloten aanhangwagen is geen probleem omdat voor service en onderhoud deze dieselcompressor maar aan één zijde toegankelijk hoeft te zijn.

Extra opties

De geleverde Atlas Copco U110-PACE compressoren zijn alleskunners. Met het XC2003 controlepaneel kan men zowel de druk tussen 5 en 10,5 bar als de opbrengst tussen 1,3 en 2.8 cub/minuut regelen. Bovendien hebben we voor Enexis netbeheer de compressoren uitgevoerd met een ingebouwde nakoeler en een waterafscheider. Hierdoor halen we het water wat ontstaat bij het samenpersen van atmosferische lucht uit de perslucht. Bovendien hebben we een olie vernevelaar aangebouwd met een inhoud van 4 liter, deze wordt gevuld met extra smeerolie voor de smering van bodemraketten.

Enexis netbeheer wilde ook graag het leidingwerk kunnen afpersen met een hogere druk. Daarom hebben we een perslucht druk-vermeerderaar opgebouwd welke instelbaar is tussen de 2 en 16 bar.

We hebben het geheel zo ingebouwd en samengesteld dat de totale unit met alle opties gelijktijdig en in één keer uit de aanhanger getild kan worden. Enexis hoeft alleen de vier bevestigingsbouten en de uitlaatpijp los te nemen.

Advies op maat – Perslucht

Ben je ook op zoek naar perslucht systemen of compressoren met zorgvuldig samengestelde specificaties? Frencken werkt al jarenlang samen met diverse leveranciers. Hierdoor kunnen we producten, geheel ontworpen naar uw specificaties, leveren en geven wij graag advies. Door advies op maat en maatwerk producten krijgt u precies wat u echt nodig heeft.