Ruwterrein heftruck voor bouwbedrijf

Frencken Handel en Service heeft Orly en Endevoets, een bouwbedrijf uit ’s-Hertogenbosch, mogen voorzien van advies en levering van een nieuwe Manitou ruwterreinheftruck.

Ongeveer een jaar geleden kregen wij van Orly en Endevoets de vraag om langs te komen en te komen praten over de mogelijke aanschaf van een ruwterrein heftruck. Frencken komt graag langs om locatie om in de praktijk te zien waar de behoeftes van de klant liggen. Zo kunnen we met een passend advies komen.

Ruwterrein heftruck

Voor Orly en Endevoets was het belangrijk dat de afmetingen van de nieuwe heftruck in orde waren in verband met het transport. Ook de doorrijhoogte in combinatie met de hefhoogte was een belangrijke factor.

Een driedelige mast, uitgevoerd met een side-shift en 2,5 ton capaciteit bleek geschikt. De nadrukkelijke wens van het bouwbedrijf was dat de heftruck op zowel verharde als onverharde ondergrond kan functioneren. We hebben daarom een vierwiel aangedreven ruwterrein heftruck van Manitou geadviseerd.

Specificaties

Verder hebben we een demontabele kogelkoppeling gebouwd op de heftruck zodat de ruwterrein heftruck ook aanhangers met steigermateriaal kan verplaatsen. De kogelkoppeling is uitgevoerd op zowel de lepel als aan het contragewicht.

Qua comfort is de heftruck uitgevoerd met een gesloten cabine, en wegverlichting met een extra flaslicht voor de veiligheid. Het contragewicht is geleverd in de witte bedrijfskleur van Orly en Endevoets.

Milieuvriendelijk

Voor de klant was aandacht voor het milieu een belangrijk uitgangspunt bij de nieuwe ruwterrein heftruck. Door de nieuwe stage-V motor van Manitou wordt de uitstoot van schadelijke roetdeeltjes geminimaliseerd. We zijn dan ook enorm verheugd dat we een van de eerste Manitou heftrucks met stage-V motor in Nederland hebben mogen leveren aan Orly en Endevoets.