Afzuigwand in spuitcabine

Frencken Handel en Service B.V. is ingeschakeld om mee te denken aan een industriële afzuiging oplossing bij IRS Robotics. Dit is een toonaangevende wereldspeler in het geven van een tweede leven aan gebruikte robots. In een wereld waar duurzaamheid inmiddels de boventoon voert zorgt IRS Robotics ervoor dat afgedankte/overtallige robots volledig gerefurbished worden en aan een tweede leven beginnen. Daarnaast verzorgt IRS Robotics ook advies, onderhoud en training van robotarmen.

Door de steeds verder groeiende vraag van diverse marktpartijen in refurbished robots bleek de vestiging te Budel uit zijn voegen te barsten. De nieuwe vestiging in Weert biedt niet alleen ruimte aan de constante robotvoorraad van ca. 500 stuks, maar ook voldoende ruimte voor het inrichten van de werkplaats, magazijn en trainingscentrum.

Afzuigwand bij verven van robots

Voor het inrichten van de spuitcabine om de robots te voorzien van een nieuw laagje verf werd de expertise van Frencken Handel en Service B.V. ingeschakeld. Na overleg is besloten om te kiezen voor een afzuigwand welke over de gehele breedte van de ruimte geplaatst kon worden. De afzuigwand is voorzien van filterstappen om de spuitnevel af te vangen en neer te laten slaan op de elementen. Dit zorgt een minimale nevel in de cabine zelf. Om ervoor te zorgen dat de spuiter te allen tijden beschermt is, zijn er roosters in de wand tegenover de afzuigwand geplaatst om luchtstroom te garanderen. Zo heeft de spuiter optimaal zicht én bescherming.