Atlas Copco schroefcompressoren voor Omron

Voor Omron in ’s-Hertogenbosch, een technologieleverancier in industriële automatisering, gezondheidszorg en elektronische componenten, hebben wij onlangs twee nieuwe toerengeregelde Atlas Copco schroefcompressoren mogen leveren, plaatsen en inregelen. Schroefcompressoren worden ingezet voor het comprimeren van diverse gassen, vaak perslucht, in de agrarische, industriële of bio-sector. Ze bestaan onder andere uit twee rotoren die ervoor zorgen dat het gas zo efficiënt mogelijk wordt gecomprimeerd.

Uitgebreide capaciteitsmeting

Samen met Omron hebben we een uitgebreide capaciteitsmeting uitgevoerd. Als de capaciteit namelijk te klein of te groot is, valt de machine namelijk geregeld stil. Uiteindelijk hebben we samen gekozen voor zekerheid met een 100% back-up. Door twee machines te leveren weten we zeker dat de continuïteit gewaarborgd is.

Energiezuinige Atlas Copco schroefcompressoren

We hebben Omron de Atlas Copco GA18VSD+ geadviseerd. Deze heeft namelijk de juiste capaciteit voor het gebruik en is daarnaast energiebesparend. Deze Atlas Copco schroefcompressor levert op namelijk op aanvraag meer of minder liters per minuut, afhankelijk van wat er nodig is.