Elektrische heftruck voor productiebedrijf in Helmond

H&S Betonwaren uit Helmond is een productiebedrijf van betonnen schuttingen, palen en aanverwante producten. H&S Betonwaren biedt een breed assortiment hout- en betonschuttingen gemaakt van hoogwaardige en duurzame materialen.

Al enige tijd waren zij op zoek naar een alternatief voor hun dieselheftruck die de kubel, het vat waarin vers beton naar de stortplek wordt gehesen, bedient. De duidelijke wens was om een elektrische heftruck hiervoor aan te schaffen. Adviseurs van diverse merken en organisaties waren al ter plaatse gekomen bij H&S Betonwaren en constateerden dat wat ze voor ogen hadden, niet mogelijk zou zijn.

Elektrische heftruck voor bediening kubel

Op uitnodiging van H&S Betonwaren zijn wij mee gaan denken over een passende oplossing. De nieuwe machine moest elektrisch aangedreven zijn, de kubel kunnen bedienen en het stortluik kunnen openen. Uiteraard moesten ook de basisprincipes van een heftruck, heffen, neigen en shiften, bewaard blijven. Wij zijn aan de slag gegaan met het berekenen van de benodigde heftruckcapaciteit, pompopbrengsten en de TCO (het totaalbedrag aan kosten voor bezit en gebruik gedurende de gehele levenscyclus van de machine). Vervolgens hebben we een machine aangepast om een demo te kunnen geven. Dit was voor H&S erg belangrijk, omdat zij sceptisch waren geworden door adviezen van derden.

De demo bleek uiteindelijk niet geheel de beoogde machine (omdat we deze niet klant-specifiek op voorraad hebben) maar gaf ons wel de mogelijkheid om H&S te laten zien dat ons advies een passende oplossing bood voor hen. Inmiddels draait de geleverde machine in de geadviseerde specificaties alweer enkele maanden naar volle tevredenheid.

Het belang van een goede accu

Bij de aanschaf van een elektrische heftruck is het erg belangrijk om te bepalen wat de juiste accu is. Met een te kleine accu komt de heftruck al snel stil te staan. Een overgedimensioneerde accu slijt juist weer heel snel. De nieuwe heftruck voor H&S is voorzien van de juiste accu, waardoor de heftruck ook in een zware omgeving naar volle tevredenheid en effectiviteit draait. Ook hebben we een extra accu geleverd. Deze extra accu is snel en eenvoudig te wisselen door middel van een zijdelings wisselsysteem met een palletwagen. Zo hoeft de heftruck geen moment stil te staan!

Advies op maat – Helmond

Frencken is gevestigd in Eindhoven. Door de korte afstand bedienen wij veel klanten in Helmond en omstreken. Ben je gevestigd in regio Helmond en op zoek naar een betrouwbare partner waar persoonlijke aandacht bovenaan staat ? Neem gerust contact met ons op en we kijken met u mee. We hebben ruim 50 jaar ervaring in het bedenken en uitvoeren van professionele oplossingen in:

  • Autoliften
  • Goederenliften
  • Heftafels
  • Hijs- en heftechniek
  • Intern transport
  • Magazijnstellingen
  • Perslucht
  • Reiniging