Mobiele afzuiging als oplossing voor vrijkomende aceton

Frencken werd benaderd door een klant uit de luchtvaartindustrie om mee te denken aan een industriële afzuiging oplossing voor de vrijkomende aceton tijdens het reinigen van motoronderdelen. De klant is een vooraanstaand, internationaal leverancier van onderdelen ten behoeve van de luchtvaart, defensie, olie-, gas- en energiemaatschappijen. Zij leveren innovatieve oplossingen voor het reduceren van operationele en onderhoudskosten. Dit om de levensduur van gasturbine motoren te verlengen.

Mobiel afzuigingssysteem

Bij het reinigingsproces van een motoronderdeel wordt er gebruik gemaakt van de vluchtige stof aceton. De klacht was dat er een vervelende geur vrijkomt bij het uitdampen na het schoonmaken van het rotorhuis.

Om tot een efficiënte oplossing te komen dient men rekening te houden met de vormgeving van het onderdeel en de afzuigkap. De noodzaak om het onderdeel van alle kanten te kunnen benaderen was dat een mobiele afzuiging de beste oplossing was.

Hiervoor bood de Kiekens Airmaster uitkomst. Dit is een luchtreiniger met actief koolfilter voor wisselende toepassingsgebieden. De grootte van het actief koolfilter garandeert een hoge adsorptiegraad in combinatie met lange standtijden. De robuuste uitvoering en onderhoudsvriendelijke constructie staan garant voor een lang en probleemloos gebruik, zelfs onder zware omstandigheden. Het vervangen van de filter is bijzonder eenvoudig, waardoor dit slechts een kwestie van minuten is.

Gezond werkklimaat

De mobiele en stationaire Kiekens luchtreinigers met actief koolfilter zijn hoogwaardige kwaliteitsproducten met een zeer lange levensduur voor industriële toepassingen. De bedrijfszekerheid, betrouwbaarheid en functionaliteit van de Kiekens Airmaster zorgen daarom voor verbetering van de arbeidsomstandigheden.

De betreffende RVS afzuigkap is voorzien van een geperforeerd rooster om te zorgen voor een goed verdeelde aanzuigopening. De keuze voor roestvrij staal als materiaal zorgt ervoor dat de af te zuigen materie minder vat krijgt op het materiaal. De actief kool cassette zorgt bovendien voor een neutralisatie van de stof om de betreffende geur te verwijderen. Dit alles resulteert in een schoon en veilig werkklimaat voor de medewerkers.