Project: Persluchtsystemen voor Rotom in Maasbracht

Voor Rotom hebben wij een mooi project mogen realiseren! Dit project is uitgevoerd in Maasbracht, maar het bedrijf zelf is op veel meer plekken gevestigd. Zo zijn zij ook gevestigd in Son, Tilburg en verschillende Europese landen. Zij kwamen bij ons om advies te krijgen rondom perslucht. Door tijdig betrokken te zijn, hebben we de behoeften van Rotom goed in kaart kunnen brengen. Daardoor wisten wij ook de compressoren en het leidingnet op elkaar af te stemmen. Omdat wij het totale pakket aan kunnen bieden is er ook maar één aanspreekpunt. Zo helpen wij de klant snel en efficiënt!

Rotom produceert zelf houten pallets, en in dat productieproces kunnen zij compressoren goed gebruiken. Zulke compressoren worden ook wel persluchtsystemen genoemd. Persluchtsystemen worden gebruikt om machines in de productielijn te voorzien van lucht. Zonder lucht kunnen deze machines niet functioneren. Daarnaast kan een persluchtsysteem ook gebruikt worden buiten de productielijn. Dan fungeert het als bijvoorbeeld persluchtgereedschap.

Perslucht compressor

Er zijn verschillende soorten persluchtsystemen. Aan Rotom adviseerde wij twee stationaire compressoren en hebben deze ook mogen leveren. Er is bewust geadviseerd en gekozen voor twee kleinere compressoren. Want door gebruikt te maken van twee compressoren is het mogelijk om voor het grote deel een kleinere compressor te gebruiken en als het nodig is, over te schakelen naar twee compressoren. In geval dat de ene compressor dan te veel vraag krijgt naar lucht, springt de tweede compressor automatisch bij! Zo raakt de eerste compressor nooit overbelast.

Daarnaast dient de tweede compressor als back-up, voor het geval dat de hoofdcompressor onverhoopt uitvalt. Ook is er een ketel voorzien. Deze ketel bevat 900 liter perslucht zodat er bij een grote vraag aan perslucht (van diverse machines) in de vraag kan worden voorzien. Dat is van groot belang omdat de productie zo niet in gevaar komt, die kan onverstoord doorlopen zonder dat er productiestilstand ontstaat. Continuïteit en minimale downtime zijn voor productiebedrijven het allerbelangrijkst!